Piano of vleugel opslag

Het gemak van piano of vleugel opslag

Je piano of vleugel in de opslag zetten? Een piano is een prachtig instrument, maar hij neemt ook flink veel ruimte in. Zeker een vleugel sla je niet zomaar even op. Een schuur of andere onverwarmde ruimte is geen optie. Hoe kort je het instrument ook opslaat, het kwaad is snel geschiedt. Vocht, temperatuurverschillen en ongedierte kunnen je waardevolle instrument aantasten en beschadigen. Dat wil je niet.

 

Als je piano of vleugel je lief is, zoek je een goede opslag voor lange of kortere tijd. Er zijn tegenwoordig genoeg self-storage plekken waar je een piano of vleugel kwijt kunt. Maar hoe krijg je hem daar? Wat moet je doen om hem zo goed mogelijk te beschermen tijdens het transport en tijdens de opslag?

 

Zoek liever een opslag waar je zeker weet dat je instrument in topconditie blijft, zodat je er straks met net zoveel plezier op kunt spelen.

 

Waarom je piano of vleugel opslaan?

Er zijn verschillende redenen waarom je jouw piano of vleugel op wilt slaan. Je kunt bijvoorbeeld door een erfenis opeens de trotse eigenaar zijn geworden van zo’n prachtig instrument, maar je hebt er in je huidige woning geen plek voor.

 

Je wilt hem niet verkopen, want het instrument heeft grote emotionele waarde. Geconditioneerde opslag is dan een goede manier om je piano of vleugel veilig en netje op te slaan tot het moment dat je erop kunt gaan spelen.

 

Je kunt je piano ook voor korte tijd opslaan. Ga je bijvoorbeeld verbouwen dan is het niet handig als je piano in het bouwstof staat. Daar wordt hij niet beter van. Hij staat altijd in de weg en stel je voor dat er iets tegenaan valt. 

 

Goede redenen om je piano of vleugel op te slaan:

  • Tijdens de verbouwing van je woning
  • Als je tijdelijk kleiner gaat wonen en geen plek hebt voor je instrument
  • Je erft een piano of vleugel, maar kunt hem (nog) niet kwijt
  • Als je gaat verhuizen en eerst je nieuwe huis wilt verven en opknappen
  • De kinderen gaan op kamers, maar willen later wel hun piano weer terug

 

De beste opslag voor je piano of vleugel

Er zijn genoeg plekken waar je een piano of vleugel voor lange of kortere tijd kunt stallen. Maar niet alle plekken zijn even geschikt voor zo’n kostbaar instrument. Je piano kan onherstelbaar beschadigen als hij niet goed opgeslagen wordt. Doordat dit instrument gemaakt is van hout is het erg gevoelig voor vocht en temperatuurverschillen. Daarnaast zijn er genoeg dieren die er een heerlijk nestje in willen maken.

 

De beste opslag voor je piano of vleugel is een geconditioneerde ruimte. Hier wordt zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid constant gehouden, zodat je instrument in topconditie blijft.

Zo’n opslag vind je bij Herrmansch Pianotechnieken.

 

Je piano veilig verhuizen naar de opslag

Heb je een verwarmde self-storage ruimte gevonden dan zul je nog steeds zelf je piano moeten verhuizen. Dat is een hele opgave. Het instrument is behoorlijk zwaar en zonder de juiste ervaring kan er gemakkelijk schade aan ontstaan. Daarnaast zul je de piano goed moeten inpakken, om hem te beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf.

 

Bij Herrmansch Pianotechnieken bieden we je het gemak van een alles in één service.

 

Onze ervaren piano verhuizers zullen je instrument vakkundig in en zullen hem met de grootste zorg verplaatsen. We beschikken over getrainde verhuizers die gewend zijn met kostbare instrumenten om te gaan. Ze brengen je piano naar onze geconditioneerde opslagruimte. Hier wordt de temperatuur en luchtvochtigheid nauwlettend in de gaten gehouden. 

 

Wat kost piano opslag?

Piano opslag bij Herrmansch Pianotechnieken kan tegen een voordelig tarief, voor korte of langere tijd. Net wat je zelf wilt. Omdat we het verhuizen van je instrument onder eigen beheer houden kunnen we een scherp tarief aanbieden.

 

De opslag van een piano kan al voor €1,00 per dag, een vleugel kost €1,20 per dag. Voor een piano ben je dus nog geen € 25,- per maand kwijt. Je betaalt deze kosten op basis van nacalculatie, eens per kwartaal. 

 

Is een piano in de opslag verzekerd?

Wij kunnen alleen instrument verzekeren waar we eigenaar van zijn, of die we in opstal hebben. Je piano of vleugel blijft daarom gewoon verzekerd onder je eigen inboedelverzekering. Je meldt bij je verzekeringsmaatschappij waar je het instrument gestald hebt en alles wordt geregeld.

 

Uiteraard zijn wij aansprakelijk voor alle schades die tijdens transport of opslag kunnen worden veroorzaakt. 

 

Je piano in topconditie in de opslag

Nu je piano of vleugel toch bij ons in de opslag staat kunnen wij, als je dat wilt, meteen onderhoud uitvoeren of je piano een goede polijstbeurt geven. Ook revisie en zelfs het spuiten van je piano zijn mogelijk.

 

En ook na de opslag zijn wij er om je piano of vleugel weer optimaal te laten presteren. Nadat onze ervaren piano verhuizers je instrument veilig op zijn nieuwe plek hebben geïnstalleerd geef je hem een paar weken om te wennen aan de nieuwe omstandigheden.

 

Zeker als de piano of vleugel lange tijd in de opslag heeft gestaan is het goed deze te stemmen en onderhoud uit te voeren. Stilstaan is niet goed voor een piano en kan het instrument aangetast hebben. Door het verhuizen en de nieuwe omstandigheden kan je instrument ontstemd raken.

 

Een ervaren pianostemmer van Herrmansch Pianotechnieken zal je piano of vleugel weer prachtig laten klinken en meteen het instrument technisch nakijken, zodat je zeker weet dat je weer jaren kunt genieten van dit pareltje in huis. 

 

Hulp met verhuizen en opslaan van je piano of vleugel?

Bij Herrmansch pianotechnieken hebben we een passie voor piano’s. Daarom kun je jouw kostbare instrument met een gerust hart aan ons toevertrouwen. Wij zullen er alles aan doen om hem zo goed mogelijk te verhuizen en op te slaan.

 

Met onze jarenlange ervaring weten we precies wat je instrument nodig heeft om in topconditie te blijven.

 

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op, we bespreken graag de mogelijkheden met je. 

 

Ik wil een offerte

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen