Piano spuiten voorbewerken

Wilt u uw vleugel of piano laten spuiten?

Piano spuiten

Piano spuiten? Het spuiten is vele malen mooier dan een piano verven of een piano schilderen. Dikwijls gaat het spuiten van een piano samen met een persoonlijk verhaal achter de piano. Even een voorbeeld:

 

U hebt een piano uit een erfenis. Oma heeft er driekwart eeuw op gespeeld, en nu staat hij bij u in de woonkamer. Door allerlei vooroordelen en twijfels heeft u er nooit werk van gemaakt de piano om te laten toveren tot een schitterend instrument dat wél in het interieur past, terwijl u het in deze kleur eigenlijk maar een oerlelijk ding vindt.

 

Wanneer u gaat verhuizen en het instrument niet meer in het nieuwe interieur past, dan wilt u vast alles in één keer geregeld hebben. De nieuw gespoten piano, in de nieuwe woning. 

 

Wij bieden deze oplossing. Wij halen de piano op het oude adres op, spuiten uw piano in de gewenste kleur en bezorgen hem op het nieuwe adres. Is de piano nog niet welkom door bijvoorbeeld een nog uit te voeren verbouwing? Maakt niets uit. Dan slaan wij de piano op in onze geklimatiseerde opslag voor slechts €1,00 per dag.

Piano laten spuiten groen

"Verkopen geen optie?

Maak er dan iets fantastisch van"

Een piano moet een pronkstuk in uw huis zijn. Dat het u een vermogen kost om te laten spuiten is niet waar. U hoeft  echt niet persé voor formule 1 hoogglanslak te gaan.

 

Er is veel meer mogelijk. En terwijl u zich afvraagt of de piano het allemaal nog wel waard is, en twijfelt of het werkelijk naar uw zin zal zijn, staat hij er maar nutteloos bij. Nadat de piano gespoten is nodigen wij de klant altijd uit om het resultaat te bekijken. Als de familie de piano voor het eerst weer ziet is een fantastisch moment.

 

Gezichten van verbazing, verrukking en soms ook tranen van blijdschap. Dit is ook het moment waaruit blijkt dat alle twijfels onterecht waren, en dat het besluit om te laten spuiten eerder genomen had kunnen worden.

Ervaring Herrmansch Pianotechnieken

"Lang twijfelden we wat te doen met de piano. Mijn moeder had hem ooit als trouwcadeau gekregen, en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen dat lelijke bruine ding weg te doen. Met een tweede kind op komst moest de pianokamer vrij.

 

We twijfelden omdat we dachten dat spuiten duur was. Maar de offerte die we ontvingen was zelfs inclusief verhuizen, dus hakten we de knoop door. De piano kon gratis in opslag vanwege de verbouwing van de kinderkamer.

 

Toen ik de piano weer zag, schoot ik vol. Ik was sprakeloos. Echt fantastisch werk geleverd. Iedereen die denkt dat spuiten duur is, zou ik willen aanraden toch in gesprek te gaan.

 

Achteraf gezien hadden wij het veel eerder moeten doen. Mijn moeder was zo onder de indruk dat ze er op aandrong ons de metamorfose cadeau te mogen doen."

Anoniem

Piano spuiten? Zo gaat dat:

Piano spuiten structuur

Spuiten met structuur

Hoe wilt u uw piano gespoten hebben? Wij spuiten met verschillende spuittechnieken. Zo spuiten wij met dichte nerf of wilt u een meer natuurlijke uitstraling?

 

Zoals het spuiten met open nerf waardoor de houtstructuur heel mooi zichtbaar blijft. Hoogglans is ook mogelijk en is ook in alle, door u gewenste kleuren te realiseren.

Vleugel spuiten

Wanneer uw piano laten spuiten?

Uiteraard kunt u de piano laten spuiten als u bent uitgekeken op de kleur of wanneer u net een piano heeft gekocht.

 

Maar ook bij beschadigingen door verhuizing of na brand- of waterschade kunnen wij in onze pianospuiterij uw piano weer opknappen.

 

Wanneer u het spuiten van uw instrument combineert met revisie kunt u veel geld besparen.

"Er komt altijd eerst nog iemand kijken"

Hoe gaan wij te werk?

1. Inspectie

Wanneer u uw piano wilt laten spuiten komt er altijd eerst iemand bij u kijken. Of via foto's wordt de staat en eventuele beschadigingen aan uw instrument in kaart gebracht.

2. Demontage

Het instrument wordt gedemonteerd. Alle delen worden onafhankelijk van elkaar behandeld en gespoten. Daarna wordt alles vakkundig gemonteerd. Het instrument is dan bijna als nieuw. Bijna, want piano's die bij ons komen zijn vaak op leeftijd en daarbij hoort ook een gebruik geschiedenis.

3. Spuiten

Wij spuiten uw piano in de door u gewenste kleur en zorgen ervoor dat het instrument weer in volle glorie schittert. 

Het is een specialistisch beroep waarbij precisie van groot belang is. Een goede voorbereiding en het bewerkingsproces van drogen en uitharden? Daarvoor is liefde voor piano’s nodig. 

Tijdens het spuiten gaat het logo verloren. Daarom plaatsen wij als extra service een ander logo zodat uw piano dezelfde herkenbaarheid behoud. Heel veel pianofabrieken produceren niet meer waardoor originele logo's niet beschikbaar zijn. In dat geval zorgen wij voor een passend alternatief voor uw instrument.

 "Voor uw piano is alleen het allerbeste goed genoeg"

Piano laten spuiten grijs

Wat kost het spuiten van een piano?

De kosten hangen af van eventuele beschadigingen, de hoogte, de lak soort en uw persoonlijke wensen. 

Bij de kosten zijn inbegrepen:

  • Spuit en polijstwerk
  • Demontage en montage      
  • Voorzien van nieuw siervilt
  • Eventueel een nieuw logo
  • Polijsten van het koperbeslag
  • Lage transportkosten
  • Volledig meekijken in het proces d.m.v. app

Uw piano laten spuiten?

Wilt u uw piano laten spuiten? 

Neem gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Wij werken volgens een FIFO-systeem.  Wij halen uw piano bij u op en bezorgen hem, na de spuitwerkzaamheden, weer bij u terug. De doorlooptijd vanaf start is ongeveer zes weken.

 

Zodra de piano gewend is aan de luchtvochtigheid in uw woning komen wij hem ook graag stemmen.

Hybride piano of digitale modules

Hybride piano's zijn al jaren populair vanwege het gebruiksgemak. De laatste 20 jaar zijn ze dan ook behoorlijk doorontwikkeld. 


De infrarood techniek en de ongekende mogelijkheden betreft het moduleren van tonen zijn met name enorm gegroeid.

Omdat deze systemen nog betrekkelijk jong zijn zien we die nog niet veel in onze werkplaats. 


De instrumenten die wij hier vooral zien hebben al ingebouwd systeem dan nog werkt met overbrengingen, veertjes etcetra. Los van de deze techniek is het veelal kwetsbaar. Ook de levensduur van een dergelijk systeem gaat meetelllen als een instrument bij ons terecht komt. 


Bij het spuiten wordt de gehele piano gedemonteerd. Daarbij komt ook op het gehele systeem een bepaalde druk te staan want overal gebeurt er wel iets. Storingen en zwakheden komen daardoor gemakkelijk aan het oppervlak. 


Hoewel we erg voorzichtig te werk gaan kunnen wij niet garanderen dat er na een ingrijpende behandeling, wat een piano spuiten uiteindelijk is, storingen optreden. Het laten spuiten van een piano met een digitale module is dan ook voor eigen risico.