Een witte piano

Een witte piano? Pas op met te veel wit in de woonkamer

Een witte piano is prachtig. Schitterend in hoogglans of stijlvol in zijdeglans. Waar vroeger de hoogglans zwarte piano’s overheersten, zien we steeds meer witte piano’s in het interieur verschijnen.

Een compleet witte woonkamer geeft een modern en ruimtelijk gevoel.

Maar pas op met te veel wit in je woonkamer. Niet elke woning is geschikt om helemaal wit in te richten. In woonbladen, TV programma’s en social media zien we regelmatig de compleet witte inrichting terugkomen. Dat wil ik ook! Kan je dan denken. Maar kijk eerst eens goed naar je woning, voor je de witte kwast pakt.

Past wit bij mijn woning?

De voorbeelden in woonmagazines en woonprogramma’s laten vaak prachtige, wit ingerichte woningen zien. Vaak zijn dit enorme huizen met hoge ramen waardoor er een prachtige lichtinval is. De fraaie kozijnen en karakteristieke kenmerken komen schitterend uit in wit.

Kijk nu even rond in je eigen woonkamer. De kans is groot dat jij in het bezit bent van één van de vele strakke huizen, met normale strakke plafonds en kozijnen. Zou je hier alles wit maken dan wordt het al snel saai.

Afwisseling en spannende elementen, zoals een ruige vloer en klassieke elementen moeten het geheel levendig houden. Het laatste wat je wilt is een ziekenhuis sfeer in je woonkamer.

Witte piano in de woonkamer

Wit is er in vele tinten. Neem je er de RAL kleurenwaaier bij dan zie je dat RAL 9016 stralend wit is. Terwijl het veelgebruikte RAL 9010 en 9001 meer een ouderwetse uitstraling geven. Dit komt door de crème tot bijna gelige tint die erin verwerkt is.

Door verschillende tinten wit te combineren voorkom je een al te strak geheel. En ook het gebruik van verschillende texturen zorgt voor meer levendigheid.

Een prachtige, witte piano kan echt een toevoeging zijn in je interieur. Een ware blikvanger. Maar als heel je woonkamer al wit is ingericht zal dit schitterende instrument compleet verdwijnen in het geheel. Zonde eigenlijk.

Een hele witte woonkamer komt in de woonbladen toch vaak mooier over dan het resultaat in je eigen woning. Een mooi kleuraccent brengt veel meer sfeer in je woonkamer. Het laat je meubelen, en je prachtige witte piano, veel mooier uitkomen.

Wil je graag een witte piano?

Heb je een prachtige piano staan, maar staat de kleur je niet aan? Of heb je een erfstuk, met speciale betekenis, die qua kleur totaal niet in je woonkamer past? Geen probleem. Vaak is het overspuiten in een andere kleur al voldoende om van je piano een prachtige eye-catcher te maken.

Natuurlijk zou elk spuitbedrijf je piano kunnen overspuiten. Maar zo’n delicaat instrument kan je beter aan de goede zorgen van een pianospecialist overlaten. Onze ervaren pianoverhuizers vervoeren je piano met de grootste zorg. Wij demonteren en behandelen alle onderdelen. Het koperwerk wordt gepolijst en het siervilt wordt vervangen voor nieuw vilt. Je piano zal er na het spuiten weer als nieuw uitzien.

De piano gespoten, zoals jij dat wilt

Wij spuiten piano’s met de grootste zorg en liefde voor het instrument. Daarom bieden we jou ook alle keus. Een piano moet een pronkstuk zijn in jouw woonkamer. En wij zullen er alles aan doen om een optimaal resultaat te bereiken.

Uiteraard kan je kiezen uit alle mogelijke kleuren en kleurtinten. Daarnaast gebruiken wij verschillende spuittechnieken, waardoor je kunt kiezen voor een strak gespoten piano, met dichte nerf, of een meer natuurlijke open nerf structuur.

Zitten er kleine beschadigingen aan de piano? Die nemen we meteen mee en herstellen waar dat mogelijk is. Na de werkzaamheden bezorgen wij je piano weer, tot in de woonkamer. Waar jij kunt gaan genieten van een prachtige piano, die helemaal bij jouw interieur past.

Benieuwd naar wat er mogelijk is met jouw instrument? Vraag het ons gerust. Er komt vooraf altijd nog  iemand kijken om de staat van de piano in kaart te brengen.

Vraag vandaag nog een offerte aan en ontdek dat de kosten van het spuiten van je piano reuze meevallen!

Ik wil graag meer weten

Over de schrijver
Reactie plaatsen