Piano verhuizen tips

Piano verhuizen tips? 6 tips waar je op moet letten

Piano verhuizen tips. Piano verhuizen doe je niet zomaar eventjes. Er kan heel wat mis gaan tijdens het verhuizen van een piano. Natuurlijk wil je dat jouw dierbare piano helemaal onbeschadigd aankomt op zijn nieuwe bestemming.

Een piano is erg zwaar en stevig maar toch heel kwetsbaar. Een goede voorbereiding van de verhuizing is daarom noodzakelijk. Wil je zelf je piano verhuizen? Lees dan de onderstaande tips.

Piano verhuistip 1: Bescherm je piano goed

De lak van een piano is heel kwetsbaar. Een krasje is zo gemaakt en natuurlijk doodzonde. Zorg daarom voor voldoende bescherming van de lak. Grote dekens, lakens en ander beschermingsmateriaal komt hier goed van pas.

Piano verhuistip 2: Bescherm je vloer

Een piano is behoorlijk zwaar en staat veelal  op hele kleine, scherpe wieltjes. Deze wieltjes kunnen heel gemakkelijk je vloer beschadigen als je de piano door de kamer probeert te rijden. Tillen zou voor de vloer het beste zijn, maar is onbegonnen werk en slecht voor je rug.

Je kunt de vloer beschermen met een deken of oude handdoeken. Hierop kan de piano over de vloer worden geschoven. Blijf ook dan opletten dat de wieltjes niet, door de deken heen, alsnog de vloer beschadigen.

Het makkelijkste is een ‘hondje’ waar je de piano op zet. Zo kan je hem gemakkelijk verrijden, zelfs over kleine drempeltjes.

Piano verhuistip 3: Krappe ruimte? Piano op zijn kant

Moet je de piano door een krappe ruimte vervoeren? Zet hem dan op zijn kant. Dit is gewoon mogelijk, zolang je het maar voorzichtig aanpakt natuurlijk.

Door de piano op zijn kant te zetten krijg je iets meer ruimte om te manoeuvreren in smalle ruimtes.

Piano verhuistip 4: Regel een gepaste verhuisauto

Dat je de piano niet even in de kofferbak legt had je natuurlijk zelf ook al verzonnen. Maar een gepaste verhuisauto is wel heel belangrijk bij het verhuizen van je piano.

Je kunt een busje of klein vrachtwagentje huren. Let er vooral op dat er aan de binnenkant voldoende punten zitten waaraan je de piano vast kan zetten tijdens transport.

Je piano staat op wieltjes en je wilt niet dat hij tijdens de verhuizing rond gaat rijden, met alle schade van dien. Zet hem dus goed vast met bijvoorbeeld spanbanden.

Piano verhuistip 5: Hoe kom je van grote hoogte naar beneden?

Staat je piano niet op de begane grond maar op de eerste verdieping, of hoger? Dan komt er nog heel wat meer bij kijken om je piano op een veilige manier te verhuizen. Door zijn gewicht is het niet mogelijk een piano via de trap naar beneden te dragen. Is er geen lift waar de piano in past?

Het huren van een verhuislift of hijskraan is een optie. Er zijn ook speciale apparaten waarmee je zware meubelen via de trap kunt vervoeren. Hier kan wel een flink prijskaartje aan hangen.

Piano verhuistip 6: Zet je piano meteen op de juiste plek

Je bent waarschijnlijk heel blij als je de piano op de nieuwe locatie binnen hebt staan. Maar zet je piano, indien mogelijk, meteen op zijn vaste, nieuwe plek. Hiermee voorkom je dat je later weer moet gaan sjouwen. En je piano kan meteen beginnen met acclimatiseren.

Wacht vervolgens zeker 4 weken voordat je de piano laat stemmen. Tegen die tijd is je piano gewend aan de nieuwe ruimte en heb je langer plezier van je opnieuw gestemde piano.

Is zelf een piano verhuizen een goed idee?

Als wij heel eerlijk zijn, nee. Een piano verhuizen is werk voor een professional. Wij hebben veel ervaring in het verhuizen van piano’s en beschikken over al het benodigde materiaal. Onze professionele verhuizers weten precies waar ze op moeten letten. Daarnaast is de piano verzekerd als je de verhuizing door ons laat verzorgen.

Zo weet je zeker dat jouw instrument netjes en onbeschadigd op zijn nieuwe plek komt te staan.

En dat is een fijn gevoel, toch?

Wil je weten wat het verhuizen van een piano kost? Vraag vandaag nog een offerte aan.

Over de schrijver
Reactie plaatsen