Piano kopen prima investering

Is een piano kopen een goede investering?

Tijdens een vakantie op het Spaanse eiland Gran Canaria vroeg ik mij iets af. Namelijk: Hebben wij tijdens de 80 jarige bezetting ook Spaans gesproken?

 

Ik verwonder me over het feit dat deze taal hier volkomen normaal is zoals wij thuis Nederlands spreken. Of dat een beginnersfout van een toerist is durf ik niet te zeggen. Ik vind het wel zeer fijn dat iedereen hier overwegend een beetje Engels spreekt.

 

Bij het restaurantje, waar we onszelf met veel plezier binnen hebben laten lokken, wordt meteen gevraagd naar onze afkomst en gelijk wordt een Nederlandse menukaart tevoorschijn gehaald.

 

Wel handig zo eigenlijk!

 

Met handen en voeten had ik mezelf ook wel duidelijk kunnen maken, maar ik vraag mij af: stel dat niemand Engels sprak en er geen Nederlandse menukaart voor handen was?

 

Waarschijnlijk had ik mezelf dan ook gewoon binnen laten lokken, want ik ben met een flippo al over te halen. Maar dan? Wat had ik daarna in hemelsnaam moeten bestellen?

 

Terwijl ik daar over nadenk vraag ik mij af of ik dan ook zo’n plezier had beleefd aan mijn vakantie. Want ik voel mij écht geholpen met het beetje Engels en de menukaart. Want op vakantie heb ik het graag makkelijk met zo min mogelijk gedoe.

 

Met het kopen van een piano is het eigenlijk net zo.

 

Je hebt geen verstand van piano’s maar je kind gaat op pianoles, Of het een winkel is of een verkoper via Marktplaats. Je stapt binnen, wordt naar een hoekje gelokt en de verkoper steekt van wal.

 

Maar verhip, hij spreekt Spaans! Je staat al binnen en al wat de verkoper zegt… Je begrijpt er niets van. Voor dat je het weet heb je een piano die je uiteindelijk beter niet had kunnen aanschaffen.

 

Een Nederlandse menukaart en een beetje Engels waren nu wel handig geweest. Want voor het eerste jaar pianoles is verstreken, is het plezier er al wel van af.

 

Het is belangrijk om te beseffen dat het plezier in het piano spelen samen gaat met de techniek van de piano. Als er, spreekwoordelijk, te veel handen en voetenwerk aan te pas moet komen sta je na een jaar aan een andere toonbank om, bijvoorbeeld, een paard te kopen.

 

Je kind gaat op paardrijden.

 

Zorg dus er voor dat je voorbereid bent, en wees niet te bang om te investeren. Zomaar snel een gratis of goedkope piano kopen om er totdat je er zeker van bent of je kind het wel leuk vindt is niet verstandig.

 

Alle techniek van de piano moet naar behoren werken. Pas dan beleef je echt plezier aan het piano spelen. Waar je op moet letten en welke vragen je moet stellen? 

 

Dat advies kunnen wij je gratis geven. Vraag er gerust om.

 

Ik wil gratis advies

Over de schrijver
Reactie plaatsen