Gratis piano

Gratis piano

Een goed instrument gratis af halen is een aantrekkelijk aanbod, maar is het ook wel zo aantrekkelijk dan gedacht? In de meeste gevallen niet.

Als je op Marktplaats “gratis” in typt zullen er een aantal piano’s verschijnen die gratis af te halen zijn. De weg gever neemt zelfs de moeite er bij te vermelden dat het om een superzwaar instrument gaat, dat hij nog wel gestemd moet worden en dat het een beginners instrument betreft. Je moet uiteraard wel zelf de transportkosten betalen.

Dan komt er bij ons een offerte aanvraag binnen voor het verhuizen van een piano, wij doen een aantrekkelijk aanbod en uiteindelijk brengen we het instrument van de weggever naar de nieuwe bezitter.

Deze nieuwe eigenaar wilde niet te veel investeren voor de aanstaande hobby voor hun dochter. Je weet namelijk nooit of het kind er wel genoeg plezier aan beleeft en of ze er wel mee door zal gaan.

De nieuwe eigenaar heeft op advies van onze verhuizers wel beschermende onderzetters gekocht, heeft de eerste pianoles alvast ingepland en wacht keurig tot de vier weken acclimatisatie voorbij zijn om daarna de pianostemmer te ontvangen.

En daar ben ik dan. De pianostemmer. Het bakje koffie dat voor mij wordt gezet is waarschijnlijk nog niet eens ingeschonken wanneer ik het slechte nieuws al heb verteld.

De piano is niet te stemmen. Of er is overal wel iets waardoor er nooit met plezier kan worden gespeeld en de kosten om het te repareren zijn zo hoog dat het instrument het niet eens waard is. Los van het feit dat de bezitter nog een keer het hele proces van, zoeken-bezichtigen-transport regelen-stemmen gaat doorlopen.

Het arme kind krijgt aan het einde van het verhaal een digitaal pianootje uit de muziekwinkel om de hoek en na een jaar pianoles is de lol er van af en gaat het op streetdance.

Op deze manier gaat het in de praktijk meer dan eens, en dat is zonde. Want het is zo jammer dat de piano vaak al bij de klant binnen staat voordat er voor de eerste keer iemand naar kijkt die er verstand van heeft. Dat zou eigenlijk al moeten gebeuren voordat je hebt besloten de piano over te nemen van de aanbieder. Ook al is het instrument gratis.

Het zou een enorme teleurstelling besparen en het zou een gemiste kans kunnen zijn. Want als je beseft dat, wanneer je met plezier piano speelt en lol hebt in het studeren, je er de rest van je leven plezier aan kunt beleven bij alle gebeurtenissen, in voor en tegenspoed.

Tegen een aantrekkelijk tarief kunnen wij de piano voor je inspecteren. Er wordt een kort verslagje van gemaakt en weet je of het gaat om een instrument waar je mee vooruit kunt. Bovendien voorzien wij je van alle advies, regelen het transport en zorgen voor de juiste bescherming tegen de wielen van de piano.

Wil jij dat wij een piano gaan inspecteren? Vul dan het contactformulier in of bel ons.

Ik wil een piano laten inspecteren

Over de schrijver
Reactie plaatsen