Piano en kerst

Pianomuziek en kerst, een fijne combinatie

Kerst is voor veel mensen vooral een gevoel, een bepaalde sfeer die al weken van tevoren in de lucht hangt. En hoe kun je nu beter een sfeer oproepen dan met pianomuziek? Staat er een piano in de ruimte dan zullen de vingers van elke pianist gaan kriebelen, zeker rond de kerstdagen.

Want wat is er nu gezelliger dan met familie en vrienden rond de piano de mooiste kerstliederen meezingen? Pianomuziek zorgt voor een fijne sfeer en maakt van ongemakkelijke stiltes opeens momenten om van te genieten.

Heb je een piano in huis dan is het aan te raden deze in topconditie te houden, zeker met de feestdagen voor de deur. Ook al speel je zelf niet heel vaak meer op je piano, regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je instrument zijn waarde blijft behouden.

En rond de feestdagen is het leuk om je gasten te verrassen met gezellige pianomuziek op de achtergrond.

Kerstmuziek op de piano

Kerst staat voor gezellig samenzijn, een mooi versierde kerstboom, lekker eten en natuurlijk kerstmuziek. Kom helemaal in de stemming en speel de leukste kerstliedjes op je piano. Denk aan bekende liedjes die iedereen mee kan zingen, zoals Stille Nacht, Jingle Bells en All I want for Christmas is you.

Of je nu een beginnend of vergevorderd pianist bent, je kunt al snel een kerstliedje begeleiden op de piano. Je hoeft er tegenwoordig niet eens meer noten voor te lezen. Zodra je een aantal akkoorden onder de knie hebt, kun je al diverse liedjes spelen.

Hoe leuk zou het zijn om samen met je kinderen of kleinkinderen kerstmuziek op de piano te spelen? Er zijn kerst pianoboeken verkrijgbaar, speciaal voor kinderen. Een leuk cadeau voor onder de kerstboom.

Breng mensen samen met kerst, rond de piano

Muziek brengt mensen bij elkaar. Kijk maar eens wat er gebeurt als je zachtjes op de achtergrond ‘Oh dennenboom’ begint te spelen. In een groep is er altijd wel iemand die het lied aanzet en de rest volgt niet veel later.

Gezellig rond de piano, op de achtergrond een prachtig opgetuigde kerstboom en flakkerende kaarsjes.

Een piano kan generaties lang meegaan. Hoe bijzonder is het als je een piano in huis hebt staan, waar al jarenlang elke kerst de familie samenkomt om kerstliederen te zingen. Het instrument gaat van generatie op generatie, een kerst traditie is geboren.

Is je piano in topconditie voor de kerst?

Een piano heeft regelmatig onderhoud nodig om in topconditie te blijven. Afhankelijk van de plek waar hij staat en hoe vaak erop gespeeld wordt is minimaal één tot twee keer per jaar stemmen geen overbodige luxe.

Je piano is gemaakt van hout, een natuurlijk materiaal dat reageert op zijn omgeving. Luchtvochtigheid en temperatuur zijn van grote invloed op de levensduur en klank van je instrument. Een goede stemmer zorgt ervoor dat je piano weer prachtig klinkt en fijn is om op te spelen. Want een pianotechnicus doet meer dan alleen stemmen. Hij zal ook onderhoud uitvoeren en je instrument technisch nakijken.

Kleine reparaties worden direct uitgevoerd, zodat erger voorkomen wordt. Door slijtage neemt de kwaliteit van de klank af. Door op tijd onderdelen te vervangen zal je piano mooi blijven klinken en zal de slijtage geen verdere invloed hebben op je instrument.  Het klavier wordt schoongemaakt en zal weer fijn en soepel spelen.

Pianomuziek tijdens de kerstdagen

Pianomuziek zorgt voor een gezellige sfeer. Denk maar aan de pianist die op de vleugel in een restaurant zit te spelen, het geeft een extra dimensie aan je diner. Pak daarom elke gelegenheid aan om je piano te gebruiken deze kerstdagen.

Speel liedjes tijdens een gezellige borrel en breng je familie samen rond  dit bijzondere instrument. De meeste kerstmuziek is eenvoudig te spelen op de piano. Het zijn vrolijke liedjes, waar mensen gelukkig van worden. Met een beetje oefening kun je veel bekende kerstliedjes op je piano spelen.

Zorg het hele jaar door goed voor je piano

Het is natuurlijk zonde om alleen rond de kerstdagen op je piano te spelen. Het hele jaar door zijn er genoeg gelegenheden waarbij de piano een mooie aanvulling kan vormen. Zorg er daarom voor dat je instrument er altijd goed bijstaat. Een regelmatige stembeurt en onderhoud zorgt dat hij zijn waarde behoudt. Wij helpen je daar graag bij.

De pianostemmers van Herrmansch pianotechnieken  weten precies wat je piano nodig heeft. En omdat wij beschikken over vijf gespecialiseerde afdelingen kun je bij ons terecht voor alle facetten van piano onderhoud en reparatie. Wij helpen je zelfs bij het vakkundig verhuizen van je kostbare instrument.

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact


Over de schrijver
Reactie plaatsen