Piano in huis

Piano in huis? Neem hem weer in gebruik!

Heb je al heel lang een piano in huis, maar wordt er eigenlijk nooit meer op gespeeld? Zonde om zo’n prachtig instrument te laten verdwijnen onder een laag stof. Bij wijze van spreken dan, want hij staat vast heel decoratief. Misschien is het een oud familiestuk waar bijzondere herinneringen aan zitten? Breng deze prachtige herinneringen terug en laat de klanken van je piano het huis weer vullen.

Heb je vroeger pianoles gehad, maar is het alweer jaren geleden dat je de toetsen hebt aangeraakt? Een drukke baan en andere verplichtingen zorgen er vaak voor dat de hobby aan de kant gezet wordt. Elke week op een vaste tijd naar de muziekschool of privé pianoleraar voor lessen is tegenwoordig lastig in te passen in de drukke agenda.

Maar wist je dat het niet meer nodig is om de deur uit te gaan voor pianolessen? Je kunt nu ook online pianolessen volgen. Heel eenvoudig, vanuit je eigen comfortabele huis. Alle reden dus om die piano weer in gebruik te nemen.

Kun je online leren piano spelen?

Als je vroeger altijd les hebt gehad van een privé pianoleraar of persoonlijke lessen op de muziekschool kun je jezelf afvragen of online pianolessen net zo goed zijn. Natuurlijk zul je niet leren spelen als een concertpianist, maar dat was waarschijnlijk ook niet de bedoeling. Piano spelen kan een heerlijke, ontspannende hobby zijn en daarbij kunnen online pianolessen je zeker helpen.

Natuurlijk is de beste manier om piano te leren spelen afhankelijk van wat bij jou past. Heb je een stok achter de deur nodig, iemand die op je wacht om naar de lessen toe te komen? Of heb je genoeg discipline én plezier in het piano spelen, zodat je zelf regelmatig op de pianokruk plaatsneemt?

Online pianoles geeft je heel veel vrijheid, maar vraagt wel een zeker doorzettingsvermogen. Je kunt lessen volgen en oefenen waar en wanneer dat jou uitkomt. Heb je een periode wat meer tijd, dan loop je de lessen wat sneller door. Heb je het heel druk, dan doe je het even wat rustiger aan. Al zul je met regelmatig oefenen de meeste vooruitgang boeken.

Piano spelen weer oppakken

Of je nu de beste pianoleraar ter wereld tot je beschikking hebt, of online pianolessen volgt, uiteindelijk zul je jezelf moeten leren piano spelen. Want je leert het alleen door eindeloos oefenen. Steeds weer je vingerzetting en houding controleren, steeds weer dat lastige stukje opnieuw spelen tot het lukt. De basis en kennis leer je van je docent, online of offline, daarna is het aan jou om dit in de praktijk te brengen.

Als je vroeger al les hebt gehad, dan kun je al snel weer op je oude niveau terug zijn met een aantal pianolessen. Je hersenen hebben vroeger al diverse paadjes aangemaakt, die deze handelingen kunnen uitvoeren. Het is eigenlijk net als fietsen of zwemmen, verleren doe je het niet.

Is je piano klaar om op te spelen?

Alle reden dus om het piano spelen weer op te pakken. De piano heb je al in huis staan, dus waar wacht je nog op? Een goede akoestische piano is alles wat je nodig hebt. Maar als hij al een tijd niet gebruikt is, zal hij misschien niet zo best meer klinken. Zeker als hij in de tussentijd niet gestemd is.

Een valse piano nodigt niet uit om op te spelen. Hoogste tijd om een pianostemmer langs te laten komen. De pianostemmers van Herrmansch Pianotechnieken komen met plezier je oude piano weer speelklaar maken. We doen meer dan alleen stemmen, we kijken hem ook meteen technisch na. Dan weet je direct waar je aan toe bent en kunnen we kleine reparaties eventueel meteen uitvoeren.

Zet je piano in de spotlights

Staat je piano nu ergens achteraf? Misschien zelfs in een hele andere kamer, waar je zelden komt? Zet hem op een prominente plek in je huiskamer neer. Hoe meer hij in het zicht staat, hoe eerder je erachter zult gaan zitten om erop te spelen.

Past je piano eigenlijk niet goed in je interieur? Dat is voor ons geen probleem. Wij geven je piano met plezier een complete metamorfose. Zo kan je oude, bruine piano er met een andere laklaag opeens heel fris en modern uitzien. Opeens past hij precies bij de rest van je interieur en wordt het de blikvanger in je kamer.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Bij Herrmansch Pianotechnieken ben je aan het juiste adres, voor alles wat met je piano te maken heeft. Van verhuizen tot complete revisie, wij draaien er onze hand niet voor om. Onze jarenlange ervaring en passie zorgt ervoor dat je kostbare instrument bij ons in goede handen is.

Over de schrijver
Reactie plaatsen