Piano als familiestuk

Piano als familiestuk, een kostbaar bezit

Een piano blijft vaak generaties lang in de familie. Het wordt een familiestuk met een grote emotionele waarde.

Van generatie op generatie wordt het instrument doorgegeven en maakt heel wat mee in zijn lange leven. Want een akoestische piano kan zomaar 80 tot 90 jaar meegaan. Zeker als hij met zorg behandeld worden en goed onderhouden.

Lichte gebruikssporen geven de piano een unieke uitstraling. Achter de piano worden dierbare herinneringen opgehaald met familie en vrienden. Zo’n kostbaar familiestuk hou je natuurlijk met liefde in ere.

Zorg goed voor het kostbaarste familiestuk

Zo’n kostbaar familiestuk als een akoestische piano vraagt de nodige aandacht. Hij heeft regelmatig onderhoud nodig en de pianostemmer zal één tot twee keer per jaar langskomen om hem te stemmen. Daarbij kijkt een goede pianostemmer meteen verder naar de technische staat van het instrument.

Zeker als een piano op leeftijd komt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij technisch in topconditie blijft. Een ervaren pianostemmer zal je op de hoogte houden van de technische staat en aangeven als er reparaties nodig zijn.

Door kleine reparaties op tijd uit te voeren, worden vaak grotere reparaties voorkomen. Zo zorg je ervoor dat jullie kostbare familiestuk in een goede conditie blijft verkeren en nog jaren met veel plezier bespeeld kan worden.

Piano familiestuk verhuizen

Een piano als familiestuk zal in zijn leven diverse malen verhuizen. Een akoestische piano verhuizen kan een hele onderneming zijn. Het is een zwaar en kostbaar instrument, dat makkelijk beschadigd kan worden. Tijdens transport en opslag zijn het zeer kwetsbare instrumenten, waar met zorg mee om moet worden gegaan.

De verhuizing naar een nieuwe woning brengt de nodige vragen met zich mee. Wat is de beste plek voor de piano? Past hij wel door het trappenhuis? En waar kan de piano veilig worden opgeslagen tijdens de verbouwing?

Voor onze ervaren pianoverhuizers is het verhuizen van zo’n kostbaar instrument geen probleem. Je kunt je waardevolle bezit vol vertrouwen in hun handen achterlaten.

Anders dan een normaal verhuisbedrijf zijn onze pianoverhuizers gewend om kostbare instrumenten te vervoeren. We zullen hem veilig verpakken en met de grootste zorg vervoeren.

Kan de piano niet meteen naar het nieuwe adres? Geen probleem. We beschikken over een speciale opslagruimte voor piano’s. Deze ruimte beschikt over de optimale luchtvochtigheid en temperatuur voor je piano. Zodat hij veilig kan worden opgeslagen zolang jullie met de verbouwing bezig zijn.

Piano revisie, houdt het instrument nog langer in de familie

Hoe goed je ook voor de piano zorgt, er komt een moment dat het instrument aan vervanging toe is. Al is het instrument in geld misschien niets meer waard, de emotionele waarde is des te groter.

Het gaat je aan het hart om een piano, die al zo lang in de familie is, weg te doen. En gelukkig is dat ook niet nodig. Vaak kan de piano nog gereviseerd worden.

Revisie is de perfecte oplossing voor een piano waar je geen afstand van wilt doen. Een gedeeltelijke of volledige revisie zorgt ervoor dat het instrument nog langer in de familie kan blijven. Niet alleen het mechaniek kunnen wij reviseren. Ook het cosmetische gedeelte verzorgen wij met liefde.

Als Herrmansch pianotechnieken je piano onder handen heeft genomen is hij weer in perfecte conditie en ziet er werkelijk splinternieuw uit. Klaar om weer jarenlang met plezier bespeeld te worden.

Familiepiano die perfect in jouw interieur past?

Een oud familiestuk ziet er vaak aardig gedateerd uit. Daardoor kan de piano totaal niet in je interieur passen. Je wilt hem niet wegdoen, maar eigenlijk is het een doorn in je oog en doet hij afbreuk aan je mooie interieur.

Dat is nergens voor nodig. Hoe zou de familiepiano eruit zien in een andere kleur? Stel dat de oude, donkerbruin houten klankkast van je piano een frisse tint zou krijgen, hoe zou dat staan in je interieur?

Het spuiten van een piano kan een verbluffend effect hebben. Het blijft hetzelfde oude familiestuk, maar dan in een nieuw jasje. De oude contouren in een moderne, frisse kleur.

De mogelijkheden met spuiten zijn bijna eindeloos. Elke denkbare kleur is mogelijk. En de spuittechnieken bieden je de keus van modern hoogglans tot een natuurlijke uitstraling, waarbij de houtnerf zichtbaar blijft.

Koester je kostbare piano

Een piano als familiestuk is een kostbaar bezit. Met de juiste verzorging gaat dit prachtige instrument nog jaren mee en zullen nog heel wat familieleden hun muzikale kunsten kunnen laten zien.

Wat is er mooier dan grootouders die samen met hun kleinkinderen op de piano spelen, waar ze zelf ooit als kind op hebben leren spelen?

Het is een traditie die je met liefde in ere wilt houden en wij helpen je daar graag bij. Bij ons kun je terecht voor alles wat met je piano te maken heeft. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je vragen over je antieke instrument? Neem gerust contact met ons op.

Ja. Ik wil contact

Over de schrijver
Reactie plaatsen