beste plek voor piano

De beste plek voor mijn piano of vleugel

De beste plek voor mijn piano of vleugel

De beste plek voor een piano of vleugel? Als het gaat om de beste plek voor piano's en vleugels heeft een 


plaats waar de luchtvochtigheid constant is en niet veel schommelt de voorkeur. 


 

Verwarming is slecht voor je piano

Vermijdt radiatoren, convectorputten en andere verwarming dicht bij jouw geliefde piano. Ook vloerverwarming is schadelijk voor de piano. Een piano in een serre plaatsen is ook niet heel verstandig. Dus als u de keus hebt kiest u voor een veilige plaats waar de luchtvochtigheid constant is.


 

Hoe houd ik de luchtvochtigheid onder controle?

De luchtvochtigheid onder controle houden is niet eenvoudig. Er zijn niet voor niets gespecialiseerde bedrijven om de luchtvochtigheid in uw woning te controleren. Toch bestaan er wel allerlei middelen waarmee u de luchtvochtigheid binnen de grenzen kunt houden. Een aantal zijn speciaal voor piano's en vleugels op de markt gebracht. Over het algemeen geldt er een regel van, hoe duurder ze worden, hoe minder omkijken u er naar heeft. Net een piano gekocht? Vraag gerust om advies!


 

Hydroceel Unit

Een hydroceel unit is heel eenvoudig in te bouwen en kost betrekkelijk weinig. Hoewel het een zeer goede "life saver" is, vraagt het gebruik wel om een consequente aanpak. Om geen schommelingen in de stemming van uw piano te krijgen is het van belang dat goed bij wordt gehouden wanneer de buis opnieuw met water gevuld moet worden.


 

Dampp Chaser

Een Dampp Chaser, ook wel "Piano Life Saver System" genoemd is een echt fantastisch systeem. Het systeem zorgt er voor dat het klimaat binnen de piano of vleugel altijd hetzelfde is.

 

Is het te vochtig? Dan gaat er vanzelf een verwarmingselement aan. Is het te droog? Dan verdampt het systeem vocht totdat het op de juiste luchtvochtigheid is. Een serie controlelampjes geeft aan wanneer het systeem bijgevuld moet worden of wanneer de pads moeten worden vervangen. Een goede investering dus. Met name omdat je investeert in een, voor uw piano of vleugel, levensverlengend apparaat.


 

Ik wil graag advies

Reactie plaatsen